Paras suorituksemme Canta al mar 2014 -kilpailussa

Maanantai 10.11.2014 - Nelli Gabrielsson, Sonia Ben Cheikh

Lokakuussa 2014 oli jälleen aika tarkistaa kuoron osaaminen ja taso kansainvälisessä kuorokilpailussa.

Kisamatka alkaa. Ensimmäisenä ohjelmassa oli Barcelonan naapurissa, Calellassa tapahtuman Canta al mar 2014 -  avajaisparaati. Helsingin Laulu löysi nopeasti toisia suomalaisia sinivalkopaidoissaan. Kulkue kiemurteli Calellan katuja kohti Dalmau puistoa. Perillä kuorot esiteltiin ja ohjelmassa oli puheita sekä esityksiä. Ilta huipentui harjoituksiin ensimmäistä, kirkkomusiikkisarjan kisaesitystä varten.

calella_2_.jpgSanta Maria del Pi:n katedraali Barcelonassa oli kirkollisen sarjan tapahtumapaikkana. Tunnelma oli jännittynyt ja innostunut ennen lavalle menoa: harvoin saa mahdollisuuden esiintyä näin upean ainutlaatuisessa ympäristössä! Tunteenpurkaukset ja ilon kyyneleet esiintymisen jälkeen kertoivat intensiteetin ja keskittymisen tasosta. Helsingin Laulu ylti parhaimpaansa: kuoron paras esitys tähän mennessä.

Seuraava rypistys eli toinen kisasuoritus hoitui seuraavan päivän iltapäivällä Calellan Sala Mozart -salissa. Edellisen päivän hienoon kokemukseen verrattuna Sala Mozartissa esiintyminen oli itse tilan ja sen kuivakan karhean akustiikan takia haasteellisempaa.

Keskiviikosta perjantaihin tapahtuman mielenkiintoisin kohokohta oli luonnollisesti tulosten julkistus vanhassa tehdasrakennuksessa Fabrica Llobetissa. Maallisessa kategoriassa kuoro sai 9. tason hopeaa ja sijoittui viidenneksi. Sakraalisarjan tuloksia odotettiin jännityksellä ja yhteinen hengenpidätys päättyi ilon huutoihin ja Suomen lippujen kohottamiseen: Helsingin Laulu ylsi 2. tason kultaan ja sijoittui neljänneksi.

Helsingin Laulu ylsi Canta al mar 2014 -kisassa kuoron historian parhaimmalle tasolle. Edellinen kulta-taso saavutettiin 2010 Wienissä.

Canta al mar 2014 -kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan 62 kuoroa ja yli 2000 kuorolaista eri puolilta maailmaa. Suomalaisia kuoroja mukana oli viisi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansainvälinen kilpailu, Kuoro, kirkollinen sarja