Ainutkertainen tilaisuus satsata minulle tärkeään laulamiseen

Lauantai 29.4.2017 klo 18:42 - Kuvat ja teksti - Kauko Niemi


Maria2_FB_KN175569.jpg

Maria Kivistö on yksi niistä kuorolaisista, jotka osallistuvat ensimmäistä kertaa kuorokilpailuun. Kaikin puolin uusi kokemus. Alkuvuoden jännitys on vaihtunut kutkuttavaan odotukseen.

Maria aloitti Helsingin Laulussa 2015 vuoden alusta alttostemmassa. Hän piti välillä vauvatauon ja palasi kuoroon, kun kisabiisien harjoitukset olivat päässeet vauhtiin. 

Oliko itsestään selvää, että lähdet mukaan, vai pitikö syvällisesti miettiä?

Kun kuulin kisamatkasta ensimmäistä kertaa, kiinnostuin heti. Olin tuolloin sapatilla eli tauolla kuorosta, ja kisakaupunkia vasta mietittiin. Kun ilmoittautumisen aika tuli- reilu puoli vuotta ennen kilpailua- piti osallistumista miettiä, sillä olin edelleen sapatilla, ja kotona oli hoidettavana 1-vuotias esikoinen. Tiesin kuitenkin, että tämä on jotain, jonka haluan tehdä, joten vaihtoehtoja ei lopulta ollut kuin yksi. Mukaan!

”Minulle kilpailu merkitsee ennen kaikkea itsensä voittamista, ja samalla kaipaamaani haastetta. Huomaan odottavani yhteistä harjoittelua, yhteistä matkaa, ja yhteistä onnistumista”, näin Maria Kivistö purkaa tämän hetken tuntojaan.

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus satsata johonkin, joka on minulle tärkeää eli laulamiseen. Ja tietenkin toivon saavani tärkeää esiintymisvarmuutta. Tie tähtiin, Voice of Finland, Exfactor, Kuorosota tai muut ajan kilpailuformaatit eivät tosin ole minun juttujani. Pikemminkin keikat pienryhmässä tai bändin kanssa.”

Tama_on_jotain_Pontcho_oranssi.jpg

Kuinka kilpailu on muuttanut harjoitteluasi. Vai onko?

Motivaatio on suurempi. Ymmärrän yksityiskohtien hiomisen tärkeyden eri tavalla. Harjoitteluani on ehkä enemmän muuttanut se, että palasin kuoroon sapatilta samaan aikaan kun kilpailuun valmistautuminen alkoi.

”Jouduin kirimään päästäkseni riittävälle tasolle. Harjoittelu on muuttunut paljon myös hoitovapaan vuoksi. Voin harjoitella lähinnä päiväunien aikaan, mutta olen silloin onneksi pirteämpi kuin iltamyöhään. Tosin on harjoiteltava hiljaa, ja se välillä harmittaa.”

Marian mielestä ohjelmisto tuntuu sopivan vaihtelevalta. Oma suosikkini on ollut Kalervo Tuukkasen Sunnuntai, jonka myötä olen oppinut tärkeitä laulullisia seikkoja. Haastavin biisi oppia on ollut Säkkijärven polkka. Omalla kohdallani on hauska yksityiskohta, että Säkkijärven polkka on mukana. Isäni oli aikoinaan haitarimiehiä, ja tämä polkka soi lapsuudessani usein. Tosin etupäässä levyltä

Maria myöntää, että jokainen laulu on omalla tavallaan opettanut laulutekniikkaa ja kuorossa tärkeää kuuntelemista.

Mikä on veikkauksesi Helsingin Laulun Linzin tuliaisista?

Sijoitutaan hyvin. Pysymme Kultaluokassa ja voi olla, että menestymme paremmin sakraalisarjassa kuin sekakuorosarjassa.

”Matkasta tulee joka tapauksessa kotiäidin irtiotto arkeen. Tarkoitus on myös katsella nähtävyyksiä, ja kuulla muita kuoroja, ja käväistä tietenkin Alpeilla. Ja oppia tuntemaan paremmin sekä kuorolaiset että itsensä. Siihen matka antaa aina hyvän mahdollisuuden.

Maria_850_KN175594.jpg

 

 Lue myös:

Helsingin Laulu osallistuu kansainväliseen kuorokilpailuun

Mikä mies on Anton Bruckner

Avainsanat: Maria Kivistö. Helsingin Laulu, kuoro, kuorokilpailu,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini