Syksyn kuulumisia

Torstai 1.10.2015 klo 22:01 - Nelli Gabrielson


Helsingin Laululla on ollut lauluntäyteinen alkusyksy. Heti harjoituskauden käynnistyttyä kuoro otti osaa Art Goes Kapakkaan kuuluvaan Kuorojen kierros -tapahtumaan 13.8.2015. Kuorojen kierroksesta on muodostunut yksi Suomen suurimmista kuorotapahtumista ja se järjestettiin tänä vuonna 20. kerran. Myös osallistujamäärä oli tänä vuonna huipussaan, kun tapahtumaan osallistui 117 kuoroa. Helsingin Laulu esitti pääosin Stadi- ja Helsinki-aiheisia lauluja, ensin Runebergin patsaalla ja myöhemmin ravintola Belgessä. 

Runebergin_patsaalla_III.JPG

Kuva: Pekka Särkkinen

Taiteiden yötä vietettiin Helsingissä 20.8.2015. Helsingin Laulu oli tänäkin vuonna tapahtumassa mukana Paavali soikoon! -konsertissa Paavalin kirkossa, jossa esiintyi useita kuoroja. Esitettävä ohjelmisto koostui Kalervo Tuukkasen ja Jean Sibeliuksen sävellyksistä sekä Helsinki-aiheisista lauluista. 

Tämän syksyn ensimmäinen Helsingin Laulun oma konsertti järjestettiin Hakasalmen huvilalla 23.8. Iltapäivämatinea-nimeä kantava konsertti oli osa Hakasalmen huvilassa pidettyä Kaupungin soivat muistot -näyttelyä. Helsingin Laulu tulkitsi niin ikään Kalervo Tuukkasen ja Jean Sibeliuksen sävellyksiä sekä Helsinki-aiheista ohjelmistoaan.

Kuoroleiri vahvistaa yhteishenkeä

Helsingin Laulu on perinteisesti pitänyt sekä syys- että kevätkauden aikana viikonlopun mittaisen harjoitteluleirin. Perjantaista sunnuntaihin kestävä intensiivinen leiri kokoaa kuorolaiset yhteen sekä harjoittelun että hauskan yhdessäolon merkeissä. Usein toinen vuoden aikana pidettävistä leireistä suuntautuu pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Viime vuosina, kuten tänäkin syksynä, leirikohteena on ollut Tallinna. 4.-6.9. pidetyllä leirillä keskityttiin Helsingin Laulun ensi vuoden 65-vuotisjuhlakonsertin ohjelmistoon sekä tulevaan joulukonserttiohjelmistoon.

LeirikuvaPNG.PNG

Kuva: Olli Orkoneva


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini