Laulamaan Helsingin Lauluun

Mukavaa että olet kiinnostunut kuorostamme! Tammikuussa 2019 haemme riveihimme mieslaulajia, erityisesti tenoreita. Jos et ole varma äänialastasi, se selviää koelauluissa.

Täytä siis hakulomakkeeseen rohkeasti tietosi, niin pääsemme sopimaan kanssasi koelaulusta. Siihen asti voit seurata tekemisiämme myös Helsingin Laulun facebook-sivuilla, Instagramissa ja Twitterissä. Koelaulut pidetään torstaisin ennen harjoituksia. Siellä tarkistamme äänialasi ja musikaalisuutesi. Kaikkien hakijoiden kanssa sovitaan tapaaminen henkilökohtaisesti.


Äänialan ja musikaalisuuden tarkistus muodostuu pääasiassa kolmesta kokonaisuudesta. Tapahtuma on kuitenkin vapaamuotoinen tilaisuus, joten älä säikähdä etukäteen:

1. Yksinlaulunäyte, säestyksetön vapaavalintainen kappale.

2. Äänialan ja sävelkorvan hahmotus, (muutama ääni- ja intervalliharjoitus kuoronjohtajan johdolla)

3. Lyhyt, täysin vapaamuotoinen esittely itsestäsi.

Kuorolaisen vastuu Helsingin Laulussa sisältyy kuoromme kulttuuriin. Kuorolainen käy ahkerasti treeneissä: harjoittelemme Pakilassa Hyvän paimenen kirkolla torstaisin klo 18-21:00. Lisäksi kuoro järjestää kaksi harjoitusviikonloppua / lauluvuosi, toinen niistä pidetään Helsingin ulkopuolella - viime vuosina Tallinnassa!

Kuorolainen käy kuoron keikoilla: konsertteja on yleensä joulun alla ja keväällä. Lisäksi on vaihteleva määrä muita esiintymisiä.

Kuorolainen täyttää laulullisesti paikkansa kuoron laulajarivistössä: eli kannat vastuusi mm. omatoimisesta stemmaharjoittelusta, keskityt treeneissä yhdessä harjoitteluun ja kannustat naapurilaulajiasi.

Vastapainoksi kuoro tarjoaa apuaan monella eri tasolla, eikä vähäisimpinä sähköiset stemmat kuorolaisten käyttöön itsenäistä harjoittelua varten. Jokaisesta harjoiteltavasta laulusta löytyy neljä eri muotoista tiedostoa, riippuen millaista tekniikkaa haluat käyttää.

Kuoron laulupedagogina toimii Margit Tuokko, jonka laulutunneilla on mahdollisuus käydä viikkoharjoitusten aikana.


Kultaluokkaan nousseen Helsingin Laulun toiminta on sen perustamisesta lähtien ollut tavoitteellista: musiikin tekemisen laatuun ja kuoron kamarikuorolliseen soundi-ihanteeseen on aina kiinnitetty huomiota.

Kuoron kehittymistä mitataan kuorokilpailuissa ja katselmuksissa, joissa kuoro asettaa itsensä kansainväliseen laatukehykseen. Seuraava kisamatka on suunnitteilla 2019!

Helsingin Laulun ”perusleipä” on musiikillisesti haastava ja korkeatasoinen kuoromusiikki. Projektityöskentelyt tukevat ja täydentävät tätä. Projektit rikastuttavat ja monipuolistavat myös kuoron ohjelmistoa.

Lisäksi harjoittelemme pienryhmissä ja suoritamme samalla Sekakuoroliiton Laulumerkkejä. Merkkilauluohjelmistot sisältävät kehittäviä sekakuorolauluja, jotka on mukava osata, kun ne osuvat kuoron omaan ohjelmistoon. Niistä on myös helppo kasata ohjelma tarvittaessa, kun kvartetit tai tuplakvartetit pyrähtävät pienempimuotoisiin esiintymisiin. Yhdessä on hauskempaa!

#kuoro #helsinginlaulu #kuoroonlaulamaan


Tule mukaan!

Hakulomake


Sisäiseen kehitykseeni kannustavaa

Tuntuu kuin vanha sananlasku – alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo – olisi menettänyt merkityksensä, kun kelaa kuoroon tulleen uuden laulajan ajatuksia läpi.


tero_1000_kf5a8181.jpg


Tero Halonen hyväksyttiin Helsingin Lauluun koelaulun perusteella 28.8.2014. Tosin aktiivinen aloitus käynnistyi todenteolla vasta lokakuun lopulla. Kuoro näet loppuhioi ohjelmistoaan alkusyksystä Espanjan Calellassa pidettävään kansainväliseen kuorokilpailuun.


Koeajan jälkeen Tero vakinaistettiin helmikuussa Helsingin Laulun tenoririviin. Takana ovat jo joulukonsertit ja edessä monisäikeinen Suomalaisen musiikin ilta toukokuussa ja muutamia muita laulullisia etappeja siinä välissä.

Lue koko juttu